2007-02-28

Damage control

Jahaaaaa så gick man och f***ade upp ett kort med potential att bli rätt schysst. Allting var under kontroll, mönsterpappret var ditlimmat, blommorna i rätt ordning och ditsatta med gluedots utan missöden, Ior och Puh ditsatta med distanskuddar... så satt man där med tungan rätt i mun och skulle skriva lite text, och vad händer! På nåt vis hade jag fått stämpeldynefärg på utsidan av höger lillfinger som såklart smudgar av sig på pappret.
%#&¤/#(¤% !!! Så det blev ju damage control där i nedre högra hörnet med två yttepyttiga primablommor och några fula streck. BAH! Dessutom lämnar min handstil en hel del övrigt att önska. Sen försökte jag dra uppmärksamheten till det lilla biet och ritade ut hans färdplan :-) Åsså inkade jag kanterna på hela hallabaloot. Jaja, mamma älskar Ior så hon blir nog glad ändå. Jag ska pallra mig iväg till henne nu och kolla så hon blir ordentligt omhändertagen. Men först måste jag göra ett par julkort (ja, ni läste rätt...) som en av hennes kompisar beställt. Julkort i februari, känns lite off... men men! Jag är inte den som är den :-D

2007-02-27

På bacillfronten intet nytt...

Det snörvlas och hostas fortfarande, men lite pyssel blir det alltid ändå :-)
Annars händer det inte mycket, ville egentligen åkt hem till lilla mamma som stod på näsan i tunnelbanan idag och slog i både det ena och det andra (ett sprucket underarmsben tillexempel), men hon har belagt mig med utegångsförbud med tanke på hur snörvlig och eländig jag låter på telefon. Och jag vill ju inte smitta henne med the virus from hell heller (för er som klickade på länken där, är det inte intressant att jag hittade bilden på en sida som handlar om "Extinction level events", haha). Men imorgon minsann, då ska jag åka och okulärbesiktiga lilla mamma och försäkra mig om att hon blir ordenligt omhändertagen. Ta med mig lite chåkla (den nyttiga mörka sorten *nickar*) och några Baby Blues-böcker som hon gillar. Mammor ska pysslas om ordentligt, för dom är jätteviktiga! (och inte överviktiga eller normalviktiga eller så ;-)
Jag glömde föresten i mitt hata-svarta-börsen-inlägg igår att jag faktiskt sett Queensryche live också, en smått legendarisk konsert i det att i den andra delen av konserten spelade de hela "Operation Mindcrime"-albumet, i ordning och allt. Precis som de gjorde den där enda gången för hundra år sen som spelades in och såldes på VHS, som man nu inte kan få tag på längre. Så det var ju hur fräckt som helst! En fullkomligt lysande skiva för övrigt, men den ska lyssnas på i ordning eftersom det är en historia och så. Geoff Tates röst går inte av för hackor vill jag lova! (tyst nu Z! ;-)

2007-02-26

Produktion trots baciller

Det blev några grejor gjorda i helgen trots den massiva invasionen av the virus from HELL i mina luftvägar... det var länge sen jag var så här sjuk och jag hoppas det dröjer en eon tills nästa gång. Usch! Hursomhelst, det blev ett par olika grejor som en kompis hade beställt. Är riktigt nöjd med organza-halsbandet, man kanske ska göra ett sånt till sig själv :-)
Helt pärl-orelaterat så måste jag få gnälla på alla idioter som köper upp en massa biljetter till konserter bara för att omedelbart lägga ut dem på Tradera och Blocket till dubbla priset... jag satt i över en timme imorse och försökte få tag på biljetter till Metallica-konserten i sommar, fat chance liksom! Metallica-konserten var ju sist kvar på listan över band jag måste se live innan jag kan vila i frid... ;-) Jag har lyckats beta av resten, nämligen Mötley Crüe, KISS, Whitesnake och Depeche Mode. Åsså har man ju sett några andra som en ren bonus... men Metallica hade varit grädden på moset så att säga. Nu får man väl vänta i HUNDRA år innan de fått tummen ur och recordat klart sitt nästa album och ger sig ut på promo-turné. Eller så får man vänta med att boka USA-resa tills man vet om det blir nån USA-turné denna vändan. I-landsproblem måhända, men det är lättare att fundera på sånt än andra, mindre I-landsaktiga, problem. *AAAATCHOOOOOO* Jäkla förkylning. Undrar om det är flunsan man åkt på, det känns nästan så. Var är mina Tylenol Cold?!

2007-02-23

*host host*

Idag känner jag mig ynklig, har nån slags förkylning som satt sig långt ned i lungorna känns det som. Försöker man hosta gör det ont, både där och i huvudet. Blä. Och så var jag tvungen att gå upp klockan HU! imorse och tvätta. Blä igen. Så sen tyckte jag att jag var värd nåt chåkladigt, så jag svängde ihop några chokladscones :-D Plättlätt och fort, nästan instant gratification:

100 g smör smulas i
3,5 dl mjöl, som sen blandas med
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1 ägg
0,5 - 1 dl mjölk (ta lite i taget tills smeten håller ihop)

Klicka ut på plåt, grädda i 175 grader i kanske 15 minuter eller så.


Igår blev jag inte alls klar med nåt av projekten jag hade föresatt mig. Det tog 20 minuter att städa upp pysselbordet, och sen tappade jag lusten liksom. Hur i hela friden kan det ta 20 minuter att städa en yta som är 50x50 cm?!? Man kan ju tro att det låg pärlor i lager liksom :-O Men det var faktiskt bara ett ynka lager... fast rätt många olika pärlor som skulle pillas tillbaka i sina zippåsar, som sen skulle petas ned i sina lådor. Så här långt kom jag på kristallhalsbandet iallafall:

Löjligt va? Sju små pinnar lyckades jag sätta swarrar på och haka fast i kedjan... tsssss !

Jag får väl ta mig i kragen (vilket hade varit lättare om jag var lite längre än mig själv) och göra klart det idag. Eller så ligger jag i soffan och ynkar mig hela dan istället :-D *host host* Det är faktiskt syyyynd om meeeeeej *waaah*

2007-02-22

Svammel

Igår var det pysselfika minsann, med Fnattis, Jenny, Malin, Fanny, Anna-Carin och Peterlina. Kul att träffa nya trevliga människor! Jag misstänker dessutom att jag kanske redan känner en släkting till en av tjejerna... nu blev ni nyfikna va!
Snälla Fnattis hade tagit med sig en hel påse full med primablommor i härliga färger till mig :-D Och så fick man moffla i sig en semla, jag kan rapportera att semlorna på Café Avenyn på Kungsgatan inte går av för hackor!
Idag har jag dessutom bakat semmelbullar, så semmelmofflingen fortsatte idag :-D
Annars har det inte blivit mycket gjort. Blev tvingad av syster att beställa lite grejer från Teardevil (johoooo tvingad faktiskt!). Stirrade ilsket på brevbäraren när han inte heller idag hade med sig de 180st linser jag köpte från lensway eller lensbuddy eller var det var häromdagen.

Nej, jag borde verkligen gå och ta tag i olika grejor som måste bli pysslade innan nästa vecka. Ett organzahalsband fast i svart, ett kristallhalsband fast i blått och grönt... och så har jag lovat att trä om ett femradigt granathalsband åt en kompis. Arvegods är det visst. Lite nervöst faktiskt! Tänk om det kajkar ur totalt :-O

2007-02-21

Pappskallat igen :-O


Fick hetsgöra ett kort imorse när vi kom ihåg att det fylls år på andra sidan Atlanten nästa vecka. Svart-vitt blev det, det är glittrigare än vad som framkom på bilden... namnet är embossat med vitt EP med silverglitter i, och snöret är silverglittrigt också. Och silverpennan som jag streckat det svarta pappret är glittrigt det med :-D Glitter är bra!

2007-02-20

Beslutsångest!

Utmaningen från förra inlägget blev precis uppgraderat till en inbjudan att komma och visa smycken på sagda happening. Ni tittar nu på varann och undrar unisont "Vad är problemet?!". Problemet är ca 50 mil... :-P Frågan är om det är värt 750kr i tåg- och hotellkostnad för lite PR och eventuell försäljning? Känns kymigt att tacka nej eftersom jag får hotellrummet till kraftigt rabatterat pris, och av den enkla anledningen att hon är en mycket bra kund och är snäll och bjuder in mig över huvud taget. Hade jag haft ett jobb hade jag lätt åkt, men med finanserna i det sorgliga tillstånd de är i så är jag osäker.

Så, röstningen kan börja! Är det bra eller an... ok vi tar en annan fras :-P (för er som inte kollade på High Chaparall, nevermind...)

Är det en bra eller en dålig idé? :-D (Det handlar f.ö. om ca 25 potentiella shoppare)

Utmaning!

Inatt (jo hon mailar nästan bara på nätterna...) fick jag en kul utmaning av en kompis/kund som ska ha en liten happening på sitt hotell i april. Hon ville ha 25st halsband att ge till deltagarna på en föredrags/tjej-kväll som hon anordnar. Då vill man ju ha nån slags röd tråd i halsbanden (nej, en metaforisk röd tråd, inte en verklig röd tråd hajjar ni väl), men frågan är ju hur man gör 25 halsband som är lika på nåt sätt men ändå olika. Det får ju nästan bli samma design i 25 olika färgställningar, eller? Då måste jag nog shoppa mera pärlor :-P Asteroidhalsbanden är ju iofs kul, men för det priset hon kan betala per styck så går jag inte mycket plus, de halsbanden är dyrare att göra än man tror, tack vare prutt-Pandyro som faktiskt har de bästa (och dyraste) klämmisarna... *mutter* Iallafall. Hmm. *tänker* Organza med hänge kanske?

För övrigt är det väl semmeldagen idag!? Man kanske skulle baka några semmelbullar så det luktar gott i huset :-D Man tänker ju så mycket bättre när man äter semlor också *nickar* Då kanske jag får nån lysande idé om de 25 halsbanden...
Mästerverket till vänster är Stockholms bästa semla enligt SvD.se, kan inmundigas hos Vetekatten på Kungsgatan. Hmm. Jag kanske ska poppa över till Fnattis blogg och styra upp onsdagsfikat imorgon, peka med hela handen å så, så vi kan kolla om de verkligen har Stockholms bästa semlor :-D Föresten så tycker jag egentligen inte att semlor ska ha sånt trekantigt lock, det får plats mycket mer florsocker om locket är runt :-D

Om nån annan har nån briljant idé om alla de där halsbanden så får ni gärna hojta till här nedan :-D Nu ska jag gå och fluffa till en latte så jag vaknar till litegranna *gäsp*

2007-02-18

Detta retar alltid MIG!

När man köper jättefina pärlor på nätet, och tror helt naivt att de kommer att finnas tillgängliga i fortsättningen också om man skulle vilja beställa flera. Men nehejdå, kolla till exempel in de störtfina fyrsidiga smoky quartz nuggetsen (johodå, det heter nuggetsen!) på det här halsbandet. Som är precis HUR fina som helst, helt fria från inklusioner, alldeles jämna i slipningen, väldigt liten färgvariation mellan stenarna och väldigt jämna i storleken. Visst var de inte billiga, men definitivt prisvärda!! Och nu finns de inte längre att köpa. Inte i några webbshoppar som jag hittat iallafall. ARGH! Varför köpte jag inte fler?!? *bankar huvudet i tangentbordet*

Det vi kan lära oss av detta är alltså: När du hittar nåt du tycker om, köp MASSOR! Man vet aldrig om man kan hitta dem igen.

2007-02-17

Mera juveler

Jag får väl klämma in lite flera alster innan det blir helg med semmelmoffling och andra sociala aktiviteter... två asteroidhalsband till syster nr 2 (ingen rangordning där får man väl säga, bara ordnings-ordning liksom :-P), och ett halsband som skulle vara present till syster nr 2's arbetskamrat eller nåt sånt.

2007-02-16

Jag har papperspysslat faktiskt! :-O

Fan tro't som farmor skulle sagt! Det blev ett tackkort häromdagen (ni vet, det som jag gnällde över förra helgen...) fast det krävdes att beställaren (syster) stod och flåsade över axeln på mig (eller snarare, satt i min soffa och kollade på C.S.I...). Nåväl, nu har jag HELT slut på de fina fern-bladen, YOOO-HOOOOOOO TEEEEETTIIIIIIZ :-D (nej jag vet att det inte är ett fern på tackkortet, dom användes till allahjärtansdagskorten ju!)
Det börjar sina i Prima-blom-påsen också... hur var det Fnattis, hade inte du såna som du ville bli av med? :-D
Jag pysslade faktiskt inte mindre än 5 Alla Hjärtansdagskort också, men jag var ute i sista minutens elfte sekund så jag hann inte fota dem. Men de åkte till olika familjemedlemmar så det finns chans att ni får se dem så småningom ändå (för visst längtar ni eller hur... *himlar med ögonen*) ;-) Jag är inte helt nöjd med det här clearstampsalfabetet, trots att det var helt gratis :-P Tror att jag ska investera i ett annat på nästa USA-resa.

2007-02-15

Bumlingar

...nä, inte godiset utan bergskristaller! Fast... nu blev jag ju sugen på bumlingar... de blå och de svarta! Mmmm! De gröna och rosa ser man inte till så ofta nuförtiden tycker jag. Smågodis är underskattat annars, särskilt de klassiska grejerna som Fox-kolor, kolabönor, salta fiskar, hallonbåtar och kokosprickar.
Hursomhelst! Det var ju inte det jag skulle prata om, haha! Bumlingar var det, kvarts-varianten och inte socker-och-E114-varianten. Veckans pyssel blev ett beställningshalsband, det skulle vara stora pärlor i ofärgat och nåt enstaka vitt, det skulle vara spetsigt (?) och oregelbundet, och så här blev det:

Det är som vanligt ohemult svårt att fota ofärgade smycken, men ni får väl ha lite fantasi :-) Halsbandet har förhoppningsvis trillat ned i vederbörandes brevlåda idag, jag hoppas hon blir nöjd. Nu ska jag sätta på mig ansiktet och kila ned på stan för att använda min 50kr-rabatt på Pandyro och fika med syster.

2007-02-12

Måndag idag, veckan har startat bra :) Syster med arbetskamrater kom förbi på lunchen och tittade på godsakerna, och beställde en del smycken! Så det blir kanske en liten slant till pärlshopping, Teardevils svart/vita krackelerade kuber ligger bra till :D Jag köpte några häromsistens för att kolla in dom live liksom, och dom är bara SÅ häftiga. Jag vill ha fler av de hematitfärgade runda med, men dom finns på FMG... så det blir nog inga sådana förräns den andra systern åker på världsturné fram i mars eller så. Men DÅ kommer det minsann bli Swarrar också, jag BEHÖVER faktiskt Crystal Silver Shade, Montana Satin, Siam 2xAB, Tanzanite Satin och Silk :D *nickar*

2007-02-11

Töntfaktorn är hög... :-D

Nåt som SÄKERT alltid retar nån är alla tester man kan hitta på nätet...
Jag undrar om max på detta testet var 100... isåfäll är man rätt töntig :-D
Hittade testet via Vinterbarnets blog :-)

I am nerdier than 88% of all people. Are you nerdier? Click here to find out!

Pappskallesöndag

Idag verkar det som om jag måste göra ett tackkort, det var syrran som behövde ett. Jag är fortfarande inte överens med papprena, antingen är jag ingen riktig pappskalle eller så har jag helt enkelt inte tillräckligt med övningsmateriel som mammas militäriske man skulle sagt. Jag behöver helt enkelt SHOPPA mera! *nickar* Men jag har iallafall hittat en sån där limrullemojäng som funkar, äntligen! Efter två olika som antingen inte spottade ur sig nåt lim, eller gjorde fula streck på pappret jag försökte få lim på *morr* Vad jag behöver är flera allround-stämplar, flera blommor och blad, mera band, och mera papper! *harkel* jag fyller år snart *hint hint, nudge nudge, know what I mean*

Men jag ska pyssla pärlor också, det är roligt! Dagens ögongodis är ett jåååsa asteroidhalsband® med en faceterad rosenkvartsbumling som hänger framtill. Det finns ett par örhängen också, på hemsidan.


2007-02-10

Orange : )


Nåt som faktiskt alltid retar nån (pekar upp på bloggtiteln...) är orange. Jag vet inte varför, men det gör det! Jag har börjat älska orange, jag blir alldeles glad av den färgen : ) Så det blev ett halsband med matchande armband, av mina favvopärlor, de krackelerade kuberna.



Jag gillar särskilt toggle-låset på armbandet också, det är så där stort och tungt och uppväger de stora kuberna bra.


2007-02-09

Mera!

Ett armband som matchar halsbandet i förra inlägget






Å ett kul hänge på svart organza och sidensnöre :-)

Något blått...


... blev det häromdagen. Inte illa, eh? Blev ett matchande armband också men det ligger visst i den andra datorn. Jag är fullkomligt kär i allting som har den där särskilda blå färgen som kallas "Montana". På just detta halsbandet är det de krackelerade runda pärlorna som är "Montana blue". FMG har firepolished som dom kallar Montana, de är mer grå än blå och JÄTTEFINA också. För att inte tala om alla olika former av Swarovski som finns i Montana... *trån*. Och SATIN MONTANA! *tråna mera*