2007-04-26

*hrmmm*

Det sa faktiskt woooosh... i tre minuter ungefär. Sen sa det iiiihhh aaaaaaahhh iiiiihhh aaaaaaahh en rätt lång stund. Men skorna är ohemult schyssta faktiskt, värsta studsen i dom liksom asså. :-D

Whoooooooosh

... kommer det säga om vinddraget det blir av mig i mina nya raketdojjor!

Ett å två å ett å två å tre...


Återkommer med rapport senare om jag överlever :-D

2007-04-25

She's aliiiive! (weird science!) dum de dum dum

Har ni inte sett filmen så borde ni! (pekar uppåt på titeln) Iallafall. Nu tror ni väl jag gått och hällt kaffe i laptopen igen eftersom det är dåligt uppdaterat här... men nähädå! Jag har upprättat en vätske-fri zon runt min nya älskling faktiskt... hursomhelst, det var inte det jag skulle säga. Jag har precis apmycket att göra just för tillfället, viktiga grejer förstår ni som löpskoshopping, hårklippning, pärlorganisering, pärlkurs, pärlpyssel, Filurkort, oFilurkort, pärlförsäljning, flygbiljettsbokning, semesterplanering, datorsupport åt olika familjemedlemmar å såna grejer. Sen är det ju PMS på fredag (PysselMaratonStockholm för er som just höjde på ögonbrynen) och innan dess ska det göras en miljaaard halsband, lite shopping, mycket organisering, tvättning, städning och så vill jag ju faktiskt använda mina nya raketskor också. Så bloggen får lida lite. Så ni får kila iväg och hyra Weird Science i mellantiden :-D (jaha har ni ett annat liv utanför min blogg... okejrå *hmpf*)

;-)

Tjing!

ps tack Anna-Carin för allt organiserande ikväll! :-D Å för den toppenbra vita pennan!

2007-04-23

Stenåldersmännska...

... kände jag mig som idag när jag gick in på OnOff för att köpa ett rengöringsband till videon. Hallå liksom?! Nuförtiden har ju varenda människa en HD recorder, inte ens en vanlig DVD spelare är ju hipp längre. Men sambon har faktiskt sagt att vi borde ha en sån så det finns ju hopp om att även jag ska få hänga med lite i teknikutvecklinen. Vilket år som helst så köper jag en ny mobil också, men den gamla är faktiskt bara 4 år gammal och jag giiiillar den ju. Den har inga såna finesser som Blue Tooth och WAP och mms-grejsimojs å sånt, men den fungerar att ringa med på flera olika kontinenter och det är faktiskt allt jag kräver av en telefon. Jag har en separat kamera, mp3-spelare och dator faktiskt. Ibland blir jag trött på folk som ständigt ska synka sin telefon med sin iPod med sin laptop med sin PalmPilot med sin bil med sin mjölkskummare med sin strumplåda ad nauseum. Och folk tycker att jag är petig med saker och ting. Kommer världen stanna om man inte är 110% uppkopplad och synkad 86400 sekunder om dygnet?

Iallafall! FMG har levererats och sorterats :-D Alla mina nya cathedral beads är jäääättefiiiiina och jag ska klappa på dem heeela kvällen! Och så fick jag mina FILURER idag! Så det blir EZ-monteringspremiär för yours truly (tack för EZt Annika, det ser ut som alla får plats!) ikväll. Tur att jag frågade Annika först hur man gör annars hade det blivit svordomar en masse misstänker jag. De här har jag fått idag: (lånat bilderna från kortmakaren.se)

Är de inte VÄRLDENS finaste?!?! Tänkte jag skulle ha kärleksfiluren till ett morsdagskort :-) Blomfiluren är så himla bra, passar till både födelsedagskort och mer allmäna kort tycker jag. Djävulsfiluren var jag faktiskt bara tvungen att ha (brukade rita en figur i skolan som jag kallade just "Filuren" och han hade också en sån där hö-gaffelgrej... fast han hade en stor näsa också), och godisfiluren... tja, bloggen heter ju inte chokladbloggen av en slump liksom ;-)

Ah! Glömde ju nästan! Jag råkade provsmaka GBs nya chokladglass, den som kommer i en rektangulär plastlåda (som dom där yoghurtglassarna), och den är inte dum alls får jag säga! Den spelar ju inte i samma liga som Rocky Road, men som plain chokladglass får den mycket bra betyg. Ganska ljus, kunde ha varit liiiite mörkare, men det kan jag ha överseende med. Man kan ju ha chokladsås på menar jag :-D Och maränger och vispgrädde och sån där god körsbärssås..... jag kanske måste gå tillbaks till ICA :-D

2007-04-22

Örnen har landat...

...på Arlanda iallafall. Så det finns ju hopp om att FedEx får tummen ur imorgon och levererar godsakerna :-D

Idag blir det inte mycket pysslat, ska umgås med sambon istället :-) Gårdagens pysslerier ska jag fota ikväll, det blev två långa halsband och inte mindre än sex korta organzahalsband :-O

Dagens skojiga ord är snubbig. Vansinnigt bra och självbeskrivande ord :-P Hade glömt att det fanns ända tills syrran sa det om nånting häromdagen.

2007-04-21

Jåsa, jåsare, jåsast

Mycket jåsare än så här blir det inte! Det är iallafall på ett flygplan just nu på väg till Texas, så jag hoppas att mottagaren blir nöjd :-) Själv ska jag gå och attackera ett helt näste med 12 meter organzaband, har ni inte sett till mig imorgon så skicka en hundpatrull... :-P Fast inte med konjak i den lilla tunnan som hänger runt halsen helst, kanske en liten väska med chåkla istället? :-D

2007-04-20

Taaaaaaaaaaaaaack!!!

Koooollllaaa vad som damp ned i brevlådan just! Ett jättefint kort som Annika gjort (med hjälp av Evelina tror jag!) med löfte om en massa PENGAR som får användas till antingen en Metallica-biljett eller pyssel!!! *studsar omkring* :-D :-D :-D

Ni är så SNÄLLA!!!

Och med ni menar jag alltså Annika, Anna-Carin, Ellinor, Sanna, Maria, Fanny, Petra, HelenaN, Jenny och Agnelia!

Tacktacktacktacktacktacktacktacktack !!!

*gääääsp*

Tvättstugan kl 7. Whee. Jag verkar ha nån slags bassillusk i bihålorna, jag har ont bakom ögonen och i huvudet. Och dumma FedEx har inte lyckats sparka iväg mi... jag menar vårat (whoops, en liten Freudian hoppade visst ut där, haha) paket längre än till Indianapolis. Tur att jag har lite andra pärlor att leka med så länge ;-) Och visst är det så att man får äta extra mycket glass om man är sjuk?! :-D Sen blir det hemmagjord pizza till middag, med pepperoni, färska champinjoner, mozzarella, svarta oliver och hemmagjord tomatsås :-D

Jag ska stirra extra uppmanande på postis idag, jag har nämligen beställt filuuuurer!!! Världens fräckaste stämplar som en mycket penn-begåvad ung dam vid namn Nina ritar åt kortmakaren.se. Dom är vansinnigt användbara å jättesöta, inte så där gulligt puttenuttiga som andra serie-motiv tycker jag. Jag har planer på morsdagskort å födelsedagskort å å å ... en hel massa grejer :-) Sen har jag eventuellt lyckats byta till mig mönstrat pappersspill från Fanny, det är good stuff! Då får man lite av varje liksom! Vi kanske kan ses på stan nästa vecka Fanny, och byta? :-)

Annars håller jag på att trä ett långt jååååsa halsband mellan tvättstugeutflykterna, så ni får vänta lite på dagens pysselfoto. I mellantiden tycker jag ni ska kika in hos Anna-Carin och kolla in den toppfräcka Crocs-LOn hon har gjort!

2007-04-19

Rocket queen

Det regnar. Så då får jag sitta i soffan och sörpla latte, äta chåkla och kolla på Shark istället för att hurta ut och motionera. Jobbigt :-D Men jag har inte mindre än 11 långa och 6 korta halsband att göra, dvs i runda slängar 14 meter :-O Och 16 par örhängen... om FedEx nu är riktigt duktiga (ja eller hur..) och levererar imorgon så blir det pärlmaratonhelg, annars får det väl bli nästa vecka. Jag får pysselsällskap på tisdag, då kommer J hit och skval... jag menar pysslar :-D

Jag upptäckte just att jag inte har nån bappelsinchåkla hemma! :-O Aaaaah hur ska det gåååå?!? Jag stirrade uppmanande på killen som äger min lokala ICA i förra veckan och bad honom ta hem mera bappelsinchåkla, undrar om han kom ihåg det... Om inte annat råkar jag veta att GB levererade igår, så Rocky Road borde det finnas iallafall ;-) (undrar om det är normalt att veta sånt?!)

Iallafall! Jättestort grattis till Z och M idag, som gifte sig i all hemlighet igår!! Massor av lyckönskningar och kramar till er!!! :-D

Har inte pysslat nåt sen kortet igår, så det blir gamla grejor idag som jag inte visat förut. Ett halsband med runda platta bergskristaller och ett Swarovskihalsband:

2007-04-18

Pappskalleri, pappskallera....

Det blev ett hastigt ihopkommet födelsedagskort idag till nån som fyller år imorgon. I Göteborg. Alltså var det tvunget att postas idag. Så gissa vem som klämde dit en massa glitterlim? För det torkar ju kvickt... inte! Men det torkade tillslut iallafall, så det ligger på lådan nu. Fick faktiskt idén med banden igårkväll när jag nästan hade somnat. Jag har ingen aning om varför! Men det blev ju rätt bra, så fick jag användning för det blå bandet jag var tvungen att köpa en hel rulle av idag eftersom Pandyro inte hade det på metervara. Gillar för övrigt det här formatet på kort, 20x10cm. Gjorde det första såna kortet förra veckan enbart för att jag hade kuvert i det formatet, jag är så trött på att aldrig ha 15x15 kuvert... nöden är uppfinningarnas moder säger dom ju. Iallafall så sa jag det nu! Ha! Så fick jag användning för min fiiiiiiiina paketstämpel som Annika köpte till mig häromsist, aj löv it! Den lilla raringen (stämpeln, inte Annika...) är sen embossad med glitterEP och färglagd med akvarellpennor. Pluttat glitterlim och tillochmed ritat en alldeles egen snurkel inuti, men den får ni inte se *pilutta er* (den var för ful bestämde jag).

(äh vad skevt och vint det ser ut nu när jag laddade upp fotot... det är rakt, jag loooovar)

2007-04-17

Wheeee!!!

Min rare sambo vet preciiiiiis vad jag gillar! Kolla vad som kom i brevlådan igår, en försenad fölsedagspresang! :-D Det är en live-DVD från touren vi såg i USA förförra hösten, råckenrååååll!!

Annars hade jag en trevlig men kort shoppingrunda med Fnatten, det blev bara nödvändigheter dock (fotofix, bubbelpapper och Sverigekuvert, woohoo..). Sen var det trevlig lunch med Josefin, mycket skvaller från gamla institutionen :-P Sen sprang jag stan runt för att leta band, hittade några smala satinband som jag behövde och några breda organzaband, men fet chans att det finns den särskilda sorten organza med satin på sidorna. Så det blir till att fortsätta leta helt enkelt.

Jag behöver mera Rocky Road. Jag behöver nästan alltid mera Rocky Road. :-D

Rea, anyone?

FYI så kommer Maria och jag finnas på Matton idag ca 10:30, rotandes bland fyndprylarna som enligt säker källa finns tillgängliga där :-D Så ni som är i krokarna, kika in och säg hej vid 10:40 eller så när jag roffat åt mig alla godbitarna *haha* Dvs de godbitar som Fnatt inte roffade åt sig igår...

Annars på schemat idag står lunch med en kompis som jag delade handledare med på KI under min tid som doktorand, hon har fastnat på institutionen så det är alltid kul att träffa henne och höra skvaller om mina gamla arbetskamrater ;-) Åsså är det kanske dagen D för presentkortet på Löplabbet, vem vet... inte riktigt lika sugen idag dock eftersom det blev kallt igen. Men jag är allt lite studsig i benen när jag går utanför dörren, så lite peppad att springa är man ju. Åsså ska jag jaga de där infernaliska banden jag pratat om tidigare, ska springa runt på alla sybehörsaffärer jag kan hitta. Skam den som ger sig! Det är ju liksom ingen vits att beställa på nätet heller så länge jag inte hittar alla färger jag behöver i samma webshop. Lite slöseri med fraktkostnader annars...

Åh! Glömde ju nästan! Jag har beställt mitt livs första Bazziller!! :-O Är ni impade eller vad :-D Stackars Helena på Scraphuset får plocka ihop 25 blandade Bazziller i olika färger och strukturer... *ooops* Det var ju 20% rea t.o.m. igår, så det blev turboshopping, jag blandade hejvilt av nån sort tills jag kom ihåg att det finns ju flera olika strukturer på de där rackarna, så sen blandade jag hejvilt en stund till... *haha*

Lite ögongodis: ett kort halsband med blåsvarta snäckskalspärlor (billiga på Pandyro tro't eller ej) och firepolished Montana blue. Åsså ett vitt organza med en schysst vit silverfoil som hänge.

2007-04-15

Shopping overloooad

Är det bara jag som drabbas av total shopping overload när man pysslat med sin shoppingcart i ett par dar?! Nu har jag dessutom shoppat åt några andra pärlgalningar också, så nu vill jag faktiskt inte se en shoppingcart igen på lääänge. Eller förräns imorgon iallafall :-D Allvarligt, jag får bara ågren när jag slänger iväg pengar på grejer även om jag vet att det är beställningsgrejor som betalar sig själva. Usch! Sen sitter man där och dividerar om man verkligen behöver de där skrofsiga svarta glaspärlorna som är helt ohemult råckenrålliga även om de bara kostar en dollar eller så. Det är en dollar liksom, hallå!
Men det är så måååånga grejor som bara kostar en dollar, eller tre dollar... tillexempel alla de nya cathedral beadsen som dom inte ens listat ännu, som man bara hittar om man använder sökfunktionen. *hmpf* tro att dom ska undanhålla
mig cathedral beads liksom, skulle inte tro det! Mej lurar de inte minsann! Jag var faktiskt tvungen att köpa alla nästan. Eller ja, inte de svarta med mintgröna ändar, men rätt många av de andra! De ljusjååååsa och de mintgröna och de ofärgade och de liiiila och de röda av nån konstig anledning?! Sen var ju de runda 6mm A-grade Cat's Eye out of stock så jag fick istället köpa både 6mm faceterade och 5x8mm ovala istället. Konstigt när sånt händer. Åsså glömde jag likförbannat jet 6mm bikoner i pressat glas, ¤#%#&.

Hursomhelst. Annars skiner solen (eller den gjorde det förut iallafall), jag är proppmätt efter utflykten till kinarestaurangen och TipTopen på vägen hem. Eller är det TopHat? Den där som alla gillar som kom tillbaka iår... den är väl halvkul tycker jag. Hade hellre ätit en glassbåt som är samma idé fast annat utförande. Ska nog skriva brev till GB och snällt be d
em återinföra Snack, en fantastisk chåklaglass med jordnötter, marshmallows och kolasås! Va! Det blir inte mycket bättre än så!

Nu ska jag nog gå och kolla på förra veckans avsnitt av Shark. Det tål att sägas många gånger, James Woods är faktiskt världsbäst :-D


2007-04-14

Here comes the sun

Dagens pyssel är två halsband med band & kedja, ett i blått och ett i creme/brunt. Bandet är ruskigt svårt att hitta, kanterna är liksom vävda tätare än mitten av bandet vilket gör det lite roligare än vanligt organza-band. Var inne på Mattssons band eftersom det står på en skylt att "Vi har alla sorters band", vilket inte är riiiiktigt sant ;-) Pandyro hade faktiskt sånt, om än bara i svart, vitt, creme och den ljusblå *pekar nedåt*. Jag har det i en schysst olivgrön också, men den köpte jag i amerikat. Jag får väl leta där i sommar när vi åker nästa gång *stirrar uppmanande på han som sitter här brevid*. Ett armband blir det också, krackelerad bergskristall. Så himla svårfotat tillochmed med min fantastiska lampa. Nu har jag inte armbandet kvar, annars hade jag ju kunnat kila ut på balkongen och tagit ett nytt foto i solskenet... Undrar om man kanske skulle smita ned på stan och utnyttja det där presentkortet på Löplabbet jag fick i födelsedagspresent. Det är ju som gjort för att sticka ut och springa idag. Beach 2007 närmar sig ju med stormsteg, märkligt hur det bara smyger sig på en varje år ;-)

2007-04-10

Oh happy day!!

56 dagar, 10 timmar, 9 minuter och 37 sekunder.... NU!

Det är 1 1/2 år sen vi såg Motley Crue sist, så det är på tiden att det blir en till konsert! Kul att de spelar i Globen tycker jag, extra kul att det nästan sålde slut första dagen :-D Allra kuligast är det ju såklart att jag och sambon får se vårat all-time-favvo band igen, tillsammans liksom. (han har ju sett dem alla förut, snackat med Nikki Sixx, delat Pringles-chips med Gene Simmons, hängt med grabbarna i RATT & Poison osv... orättvist är vad det är *mutter*) Förhoppningsvis kan jag övertala honom att inte överrösta Vince den här gången... sist gjorde han det och ni vet ju hur hög volymen är på en konsert :-O Men det är väl priset man får betala för att bo ihop med en sångare... :-P (jag kan stå ut med det faktiskt ;-)

Nu jäklar iallafall, nu måste jag sätta fart och göra några såna här i olika färger:

2007-04-09

dork dork dork... :-D

Ok jag ramlade på den här i nåns blogg och den är precis tillräckligt puckad för att vara hysteriskt kul, hahahaha!! Den förtjänade dessutom en ny kategori.... :-P

La pièce de rèsistance!

Kanske blev en extra accent aigu eller grave eller vad katten de nu heter däruppe i titeln, men det bjuder jag på i så fall :-D Iallafall så gjorde jag ett tårtexperiment igår, med extremt lyckat utfall!

500g mandelmassa
4 ägg
1 äggvita
3/4dl mjöl
2tsk bakpulver

Riv mandelmassan, blanda i ägg & äggvita, vispa med elvisp tills smeten är jämn. Blanda i mjöl och bakpulver. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter, kolla med sticka efter 30.
Dela kakan i två bottnar medans den fortfarande är varm, annars säckar den ihop och blir geggig. Emellan la jag smörkräm som jag blandat av smör, cream cheese, florsocker och citronsaft. Ovanpå blev det mera smörkräm, frukt och citrongélé.


För er som nu förvånat undrar "men var är chokladen?!" så kan jag lugna er med att det även serverades kladdiga chokladmuffins :-D

2007-04-08

puh

Mandelmassa i massor. 12 ägg med dubbelgulor (hör ni Twilight Zone-låten... :-O). Kiwisar. Skar mig på mandarinburken. Provsmakat lite för mycket av smörkrämen. Jellon obra. Ny jello. Chokladmuffins. Pizzadeg. Hacka oliver. Konstigt C.S.I. Miami. Mera disk. Undrar när folk tänker komma hem och kommentera bloggen igen. Måste göra smycken tills på onsdag. Gaviscon. *gäsp*


zzzzzZzzZZZZzzzzzz

2007-04-06

Ooooooooaaaaaah!

Kolla vad jag fick av rara Annika och Zarah i födelsedagspresent!!! TACK SÖTNOSAR!!! Jag tror att tjejerna har startat en tradition eller nåt, jag fick "The Dirt" (Motley Crue biografi) i julklapp :-D Vansinnigt bra presanger får man av de här raringarn! Och kolla in kortet som Z gjort, visst är det fiiiiint! (jag bara älskar vovven!!)


2007-04-05

Cherry pie

Trots ett helt oförtjänt påhopp av herr Murphy imorse så verkar det som om dagen blir bra :-D Jag har fortfarande mina fina födelsedagsblommor som lyser upp vardagsrummet, en massa chåklaaa som jag fått av sambon och diverse oidentifierade Pysselhäxor (!), jag fick dessutom säsong 5 av Seinfeld och särong 4 av Vänner på DVD av sambon... OCH jag köpte en presang till mig själv dessutom! I 15 år har jag slitit på en kopia av en kopia på VHS, men nu har jag Ford Fairlane, mr Rock'n'Roll detective, på DVD! Aj LÖV IT! Lövitlövitlövit!!! Sen är tvätten tvättad, lägenheten städad, disken diskad och SOLEN SKINER :-D Så här ska pysslas idag! Jag har idéer om halsband å grejer som ska förverkligas. Just det, jag ska hämta ett paket på posten också :-D Och baka kakor... och hitta på en kul tårt-kak-efterrätt tills på måndag när familjen kommer hit och förhoppningsvis överröser mig med presanger :-P Jag har en vision om nåt mandelbotten-choklad/vaniljkräm/cheesecake-grejsimojs med en massa färska jordgubbar, mandarinklyftor, mango, persika... åsså gélé ovanpå? Hattifnatt blev iallafall hungrig när jag testade idén på henne så det kan ju funka :-D

- KÖRSBÄR!!! Jag måste ju ha körsbär på tårthistorien! Va! Här satt man och skrev Cherry Pie som inläggstitel bara för att Warrant råkade skråla om just Cherry pie på min WinAmp för tillfället, och så tänker jag inte ens på att ha med körsbär. Jag älskar ju allt som har med körsbär att göra! Varför var Coca Cola tvungna att sluta med Cherry Coke?!? Tur att de kom med den nya Black Cherry Vanilla Coke... *hehe*

2007-04-03

2007-04-02

Skojiga ord

Skojiga ord är skoj tycker jag (duh!). Igår tillexempel hittade Annika på ett nytt, jätteskojigt ord! Det var nämligen så här: jag hittade denna lilla raring på webben: en bebistapir. Hur söt är han inte?! Så jag sa till A att jag skulle vilja ha en tapir. A undrade då om han inte skulle blir svår att ha runt alla pärlor som dräller här hemma? Varvid jag reflekterade över att han kanske skulle snorta upp pärlorna i snabeln, och det vore ju inte bra. Nej, sa A, då får han kanske snortsnabelstopp! Va!! Är inte det ett jätteskojigt ord så vet jag inte vad är. Det får iallafall bli gårdagens skojiga ord. Dagens skojiga ord är fleppt. Jag läste detta lilla ord med glädje i mikebikes blogg idag, han har en förmåga att gräva fram en massa kul uttryck jag och mina kompisar använde när vi var 10 och 14 och så. Hans blogg är för övrigt rätt kul :-)

Jag har annars haft skallebank hela dagen och inte pysslat alls, och nu ska jag gå och putta ned några köttbullar i tomatsås och koka lite baaastaaa (med italiensk brytning). Det kan hända att jag tar ett kort på de fantastiska örhängena jag gjorde av mina jåååsa Swarovski Cosmic senare så ni har lite juveler att kika på.

2007-04-01

Trutt i futterna

Dagens undror:

1. Är det bara jag som sitter och fånstirrar på titel-rutan i bloggen i 5 minuter innan jag ger upp och börjar skriva inlägget istället?
2. Varför drabbas jag alltid av en känsla av att jag verkligen gjort mig förtjänt av glass, chåkla och kanelbullar efter nån slags träningspass?
3. Varför gör min fot fortfarande ont 9 månader efter att jag sträckte nåt ledband på utsidan av foten? "Det går över" säger husläkaren och sjukgymnasten. Jaha, vilket årtionde då?!
4. Varför är det ingen som fixar en stor skål RockyRoad till mig :-D

Jag blev utputtad (per telefon, det är nog bara hon som kan göra det by proxy sådär) ur lägenheten idag av syrran som tyckte det var nödvändigt att ge sig ut och motionera bara för att solen lyser. Jag hade kunnat sitta på en bänk, tillexempel utanför Stockholms Glasshus, och smockat i mig en bägare med Oreo-glass, polkaglass och hasselnötsglass. Men icke. Motion skulle det vara. Så jag har kajkat runt halva (jo, halva faktiskt) Lidingö i 65 minuter i raketfart. Syrran springer nämligen på spinning i tid och otid och förutsätter att alla andra har samma kärnkraftsverkskondition som hon har. Så är inte fallet. Iallafall inte så här års, när man legat i ide hela vintern liksom. Kom igen i september när man sprungit i 4-5 månader eller nåt. Iallafall. I digress. Min poäng är alltså att mina fötter och ben är slut som artister och jag behöver GLASS! Eller en islatte (långt bort från nya laptopen!) och ett par, tre, fjorton kanelbullar.

Dagens juveler var specialbeställda från andra syrran :