2007-01-29

Plättlätt kladdkaka

Knappt nån disk men ååååååh så gott!

150g smör
1dl kakao
2,5dl socker
2 ägg
2dl mjöl
2tsk vanila

Smält smöret i en 2L-kastrull. Rör ned socker, vanila och kakao. Vispa ned ett ägg i taget (handviskp, ej el). Rör ned mjölet. Klä en kakform med bakplåtspapper (tryck ned och vik över kanterna) och häll ned smeten. Grädda i 175 grader, ca 15-20 minuter. Den ska vara kladdig i mitten.

Summa disk: 1 kastrull, 1 visp, 1 slickepott. Det är vad jag kallar minimal anstränging för maximal chåklakaka!
Om man vill kan man ju variera kakan med hackad vit choklad, hackade nötter, smaksätta med kaffe... nu funderar jag på att blanda ned lite torkade tranbär eller hackade aprikoser nästa gång!

Inga kommentarer: