2007-07-29

Muffins

Igår var jag hemma hos Tettiz och pysslade, det var kanontrevligt :-) Ett å ett halvt kort blev det (halvan gjorde jag precis klar här hemma), men det är bidrag i cyberpysslet på pyssel.net så jag kan inte visa dom här ännu. Fyra olika glitterlim lyckades jag använda iallafall. Ju mer glitter dessto bättre som jag alltid säger. Som vanligt blev det mer fikande än pysslande, och dessutom en massa stansande när man nu har tillgång till Tettiz alla miljarder dies och punchar :-) Här är iallafall muffinsreceptet:

Blåbär- och citronmuffins

150g smör
2dl socker
2 ägg
0,5dl citronjuice
3dl mjöl
2tsk bakpulver
2tsk vanila
2dl blåbär

Vispa smör och socker fluffigt med elvisp. Vispa i äggen, och vispa ordentligt tills det är en vit fluffig smet. Blanda i de torra ingredienserna och citronjuicen. Sen var det det där med blåbären. Jag använde frysta eftersom jag inte ville ha blå smet, utan ljusgul smet med blå prickar... och vad som hände var att det blev glass av alltihopa :-D Lite svårdoserat i muffinsformarna men det funkade. Grädda i 225C lagom länge, kanske 10-12 minuter?

Gojs är optional, men varför låta bil liksom... :-D Jag höftade till gojset med ca 1/2 paket Philadelphia light (är i princip emot lightprodukter i bakverk men när det är smör i också så spelar det ju ingen roll, haha!), 50g normalsaltat smör (inte margarin), typ 4-5dl florsocker och citronjuice tills det var lagon citronigt. Fördelen med höftning är att man måste provsmaka ofta :-D När jag tänker efter hade jag nog en skvätt vanila i gojset också. Undrar om man inte ska ha i blåbär kanske nästa gång, mixa alltihopa bara så det bli blått gojs på gula muffins.

Söndagsbehov:
- snirkel-goosebumpzen
- svart Stickles
- "waterfall" Stickles
- skärmatta
- skärmaskin, eller "schssssst schssst" som den tekniska termen lyder

4 kommentarer:

Åsa, alias virve_w sa...

Mmm, låter mumsigt!
Har inte riktigt insett fördelen med höftning förrän du nämnde det, måste nog göra mer sånt :-)

Annika sa...

Låter som om det var en väldans trevlig dag hos tetta!! Skärmaskin har jag två av - du kan få ta över den gamla om du vill? Skickar den med renarna :D

pöss och kram

Helena sa...

Åsa - ja det är helt klart värt avsaknad på recept! :-D

Annika - jag och Pruttis pratade precis igår om att du a) inte är riktigt klok och b) att du är världens mest generösa människa :-) KRAAAAAAAAM på dig!!!

Annika sa...

Nja, klok är jobbigt att vara. Jag är klok på andra sätt istället. Jag håller på att packa upp mina lådor här så jag plockar ihop det som vi pratat om och annat dubblettigt ;) och skickar till damen :D

Pööööööööööööööös