2007-04-09

La pièce de rèsistance!

Kanske blev en extra accent aigu eller grave eller vad katten de nu heter däruppe i titeln, men det bjuder jag på i så fall :-D Iallafall så gjorde jag ett tårtexperiment igår, med extremt lyckat utfall!

500g mandelmassa
4 ägg
1 äggvita
3/4dl mjöl
2tsk bakpulver

Riv mandelmassan, blanda i ägg & äggvita, vispa med elvisp tills smeten är jämn. Blanda i mjöl och bakpulver. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter, kolla med sticka efter 30.
Dela kakan i två bottnar medans den fortfarande är varm, annars säckar den ihop och blir geggig. Emellan la jag smörkräm som jag blandat av smör, cream cheese, florsocker och citronsaft. Ovanpå blev det mera smörkräm, frukt och citrongélé.


För er som nu förvånat undrar "men var är chokladen?!" så kan jag lugna er med att det även serverades kladdiga chokladmuffins :-D

4 kommentarer:

Zarah sa...

Ser heeeeelt fantastisk ut!
*snattar receptet på stört och döper det till "Helenas oemotståndliga frukttårta"*

Helena sa...

Mmmm den var mumma! Jag glömde ju säga att jag hade i lite mandelextrakt jag köpt i USA, men det går säkert lika bra med sell... nej vänta, jag menar en slörk Amaretto eller några droppar bittermandel :-D

Fanny sa...

WOW vilken snygg tårta! och säkert god också!

Anonym sa...

akcaaaant grrrravvv hette det väl? och den andra akuttt.
T
rots att jag försöker förtränga franskalektionerna sitter det kvar...

/Katarina