2007-12-31

U som i urdåligt urval... haha

Jorå, blev taggad av Carina i nån slags alfabetslåtstafettgrej, och gissa vilken bokstav jag fick. U. Det första bandet som poppar upp i huvudet är Uriah Heep. Och det är ju ganska sorgligt. Men sen kom jag på Ugly Kid Joe och U2. Det är ju lite mindre sorgligt :-D

Den här låten med Ugly Kid Joe tillexempel, minns man ju från gymnasietiden... och U2 var ju riktigt riktigt bra innan det blev 90-tal :-D




Så, de som får äran att ta V blir... hmm... Sandra och min hårdrockssyster Malin :-D

2007-12-23

2007-12-22

Fiiiiiiiina julkort!

Jag har fått massor med fina julkort! :-D Ett fint vitt från Fanny, å ett snyggt turkost från Karolina, å ett sött från Petra å ett glittrigt från Annika :-D TACK! Jag har inte skickat några till er. Så vet ni det. Fast jag skäms vederbörligen, och lovar att ta med mig mera chåklatryfflar på nästa pysselträff :-D

Jag har faktiskt gjort en massa julkort, men de var till mamma och syrran som skulle skicka iväg totalt 32 stycken. Så när dom var klara så hade jag slut på både inspiration och känsel i fingrarna...

Appropå tryfflar så gjorde jag mangortyfflar igår efter att arkivarien på jobbet varit jättesnäll och tagit med hemmagjord mangopuré till mig :-) De blev såååååå goda! Sen ringde syster nr 2 och gjorde kräkljud i telefonen när jag sa att jag gjort mangotryfflar till jul (visst är hon väluppfostrad) och krävde blåbärstryfflar också. Och eftersom hon är lite skräckinjagande när hon kräver saker så där (och eftersom jag är oerhört snäll och väluppfostrad) så blir det väl fler tryfflar imorgon då.

Idag måste vi åka på födelsedags middag kl 3. Vem i hela friden tycker det är en bra idé att ha en födelsedagsmiddag kl 3, 2 dagar före julafton?! Har folk inte andra saker för sig då?!? Man undrar ju. Jag har iallafall en hel massa saker jag skulle behöva göra istället. Bah.

Mera kaffe tror jag.

2007-12-15

*insert fun & quippy title here*

Man är ju helt speedad nu av alla goda latte som Carina gör på färskmalda bönor... de hjälpte nog produktiviteten idag iofs, det blev en rackarns massa gjort. Jag var dessutom envåldig färgkoordinatorsdiktator så Anna-Carin och Carina fick rätt färg på grejerna dom scrappade :-D Slapp dom sitta där och vela liksom ;-) Karolina och Fanny fegade ur, eller var för fina i kanten eller nåt ;-) så dom missade den fantastiska blåbärstryffeln som jag hade gjort :-P För att inte tala om saffransbullarna med vit chåklaaaaa i som Carina bjöd på. Mummaaaaaaaaaa :-D Jättetrevligt var det iallafall, och jag fick lyxskjuts både dit och hem av snälla A-C. Åsså fick jag gjort Annikas två swarrearmband (såna här fast inte jååååsa), och blev lam i vänster pekfinger på kuppen...
På det hela taget vansinnigt lyckat trots att det bara var 60% av Pyssla Nostra där. Och pulvermos är en styggelse. Usch. Nu får jag väl gå och göra de där 17 (!) julkorten som valda delar av familjen behagade beställa idag. Pah. Hur ska det gå med ett lamt pekfinger, I ask!

2007-12-14

Ojojoj

Attans vad kakaopulver flyger ikring. Och attans vad blåbär och smält choklad kladdar. Och attans vad vissa kommer vara lyckliga imorgon när jag dyker upp :-) Visst är jag blygsam! :-D

*gääääsp*

Trevlig helg på er!

2007-12-13

Är det bara jag....

... som inte köpt en enda julklapp eller gjort ett enda julkort (som jag ska skicka själv iallafall) ?

Jag har inte ens haft tid att få panik över alla uteblivna julgöromål. Och idag är dagen D. Eller dagen L. Vicken ågren. En annan dag ska jag skriva ett långt argt inlägg om att "man får väl bjuda lite på sig själv". Vad var det för en idiot som hittade på det uttrycket.

2007-12-07

ajajajajaj

Jag har så ont i mina föötteeeerrrr. Men fräsig värre var jag i höga klackar och grejer när jag snackade lite med Nobelpristagarna i kväll :-) Nåja, en av dem iallafall ;-) Goda snittar fick man också. Förlåt, kanapéer menar jag ju. Det är tydligen stor skillnad. Haha. Hursomhelst gjorde jag ett himla snyggt halsband igår för att matcha en lila blus som jag hade på mig. Med Picasso-kuddarna som aj löööööv (och som Annika snart får importera flera av :-D), stardust-silverpärlor som aj också löööv och tanzanite-Swarrar som aj löööv extra mycket. Jag får väl halta iväg och fota det så fort mina fotsulor slutat brinna :-O Varför kan nån inte göra snygga högklackade skor som man inte blir invalido av (bärra hem Berra, hahahaha)?? Ajajajaj.

Jo, det var ju en annan intelligent och intressant sak jag skulle skriva om. Taxen i garderoben. Detta är en grej min kloka pappa brukar säga. Och den stämmer. Som ett litet exempel kan jag ta våra nya sängar. Vi har haft två rätt gamla DUX-sängar i hundra hundra år. Jag gillade dem, sambon gjorde det inte. Så vi köpte nya. Och kuddar. Och fiiina satinlakan. Och ett nytt täcke :-O Så nu har vi helt plötsligt värsta flashiga säng-kitet liksom. Snygga, matchande off-white sängar med matchande bäddmadrass och lakan och grejer. Det är här taxen kommer in. Det är nämligen så, att om man stänger in en tax i en garderob så blir han ju rätt ledsen. (så det ska man ju inte göra, särskilt inte taxar som är jättesöta och definitivt min favorithund) Iallafall. När man väl släpper ut taxen så blir han ju jätteglad! Och det är lite samma sak med våra sängar. Inte för att vi stängt in en tax under sängen, men när man är van vid gamla omatchande grejer och får nya fina saker så blir man mycket gladare än om man hade redan matchande men bara lite gamla saker. Om ni alls hajjar det här svamlet. Min poäng (eller pappas snarare) är att om man låter bli att handla nya grejer hela tiden så blir det så mycket roligare när man väl gör det. Så ni kan ju hajja att jag tänker ligga i sängen i minst 14 timmar. Särskilt eftersom det har varit en ohemult lång vecka och jag dessutom är dunderförkyld. Jag skulle lätt kunna somna sittandes vid datorn.

Hur som helst. Inte mitt lila, men ett annat halsband som var med på Nobelmottagningen ikväll:


Fast jag får faktiskt låna tillbaka det och ta ett nytt foto, det här ser ju förskräckligt ut...

Ur led är tiden

Jag vet inte vad ni andra har för vanor men jag får ju kommentarer per email och läser dem sällan i bloggen. Å nu ser jag att jag minsann får kommentarer som inte alls kommer till min email! *hmpf* Har ni dessutom märkt vad som händer nuförtiden när man klickar på en bild i bloggen? Förut kom den ju upp själv på en sida och nu helt plötsligt får man en fråga om man vill öppna eller spara filen. Wtf liksom.

En annan anomali som uppdagades igårkväll är att samtliga Oreos i mitt paket hade ett kex felvänt, med mönstret inemot klegget liksom. Nån på Oreofabriken måste ha lagt en hel bunt kex åt fel håll eller nåt. Inte för att det spelar nån roll. Göta petter vilket oviktigt inlägg det här blev.

*gäsp* Jaha, nu måste jag bestämma mig om jag ska välja kläder efter det snygga lila halsbandet jag gjorde igår eller inte. Man måste ju vara stilig när man ska mingla med Nobelpristagare. Tror det krävs kaffe innan jag tar såna viktiga beslut.

Trevlig fredag på er!

2007-12-06

Mandelmassa & Nobel

Jo, AC tyckte ju att jag inte fick prata om mumsiga saker utan att klämma ur mig ett recept också, och jag antar att det var saffransmandelmassekakan hon menade. Den är hur enkel som helst att göra, man tager sitt favoritsockerkaksrecept och har i en påse saffran och 100g riven mandelmassa. Klart! Eller ja, häll smeten i en form och baka, men sen är det klart :-D

Jane har köpt ett halsband av mig nu i veckan, det ser ut så här:

Tydligen ska det (och hon!) synas i lokalTV snart :-) På tal om det ska ett flertal av mina halsband figurera i Nobelsammanhang, tillexempel imorgon när undertecknad ska mingla med Nobelpristagarna, på prisutdelningen på måndag är det några Helena-halsband som är med i publiken och faktiskt på Nobelmiddagen också! Ar jo imprässd år what! (nej, jag får inte gå på Nobelmiddagen men om några år, DÅ ni!) Så, då var dagens skryt avklarat och jag måste åka till jobbet.

Tjingeling!

2007-12-02

Blandat glitter & chåklasnack

Uppenbarligen har jag inget kul att säga här längre. Så då får jag visa bilder istället :-) Swarre-grejerna är Annikas allihopa, och tydligen ska det bli flera också :-P Kortet är också till Annika (nähäää det kunde ni aldrig gissa) och man kan ju se tydligt hur mycket EP jag har spullit (joho det heter så, spilla spall spullit) överallt på kortet. Men det är ju tanken som räknas säger dom. Det var chåkla i paketet också, så förhoppningsvis kollade hon inte så noga på kortet ;-) Appropå chåkla så gjorde jag den här förra helgen, snacka om death by chocolate! Guuuuuuud vad god den var :-O Nu sitter jag och funderar på om man ska göra den fantastiska saffransmandelmassekakan och ta med till jobbet imorgon. Eller inte, jag måste ju baka tårta till sambon som fyller imorgon! :-O Och så måste jag ju göra ett kort och slå in presangerna och... nu hinner jag helt enkelt inte sitta här längre, haha!