2007-07-31

Piiiieeece of the piiiiieeeeee

*trallar KIX* (jo, KIX och inte KISS)

Tisdagsbehov:

- en såndäringade gul sax som alla har som är så bra
- pincett
- 49-strand smyckewire, den tog precis slut! :-O Inte bra!
- ett hus
- ett pysselrum i ovan nämnda hus

Idag ska jag pyssla ihop 3 swarre-halsband, några trasselringar och två par örhängen. Och skicka en miljard swarrar till Liza och Malin som förmodligen sitter i sina respektive brevlådor och stirrar argt på brevis vid det här laget :-D *hmm* det var nåt annat viktigt jag skulle göra idag... men det har jag glömt. Det kan uppenbarligen inte ha varit så viktigt då :-P Egentligen skulle jag hjälpt ena syrran med att måla men det slapp jag eftersom det skulle meckas med nåt annat i deras hus den här veckan *puh* Där slapp man undan på ett bananskal! Roligare kan man ju ha liksom. Fast jag måste rensa garderober här hemma, det är ju ungefär lika kul.
Föresten har jag visst namsdag idag upptäckte jag när mamma pliktskyldigt ringde för att säga grattis på namnsdagen (tätt följd av ett sms från A-C :-). Dom flyttade min namnsdag för två år sen eller nåt, man undrar ju varför Helena och Lena inte är på samma dag längre?! Skumt.

Hursomhelst. Nu har jag babblat om ingenting länge nog. Ikväll är det iallafall MIM på tv :-) Och nån kul film på Z tror jag... Driven kanske? Iallafall spelade dom Metallicas "St Anger" medans dom visade trailern, och det är ju anledning nog att kolla på filmen *haha*

Tjing!

2007-07-30

*brrrrrr*

Snart ringer jag till SMHI och klagar. Det är KALLT ute och det är JULI månad. Jag har inte godkänt de här temperaturerna. Iallafall. Det har blivit lite pärlpyssel:





Måndagsbehov:
- 8mms light sapphire satin Swarrar. Många.
- vit stämpeldyna (ColorBox var det va?)
- bappelsinchåklaaaaaaaaaaa varför finns den ingenstans?!?

.

2007-07-29

Muffins

Igår var jag hemma hos Tettiz och pysslade, det var kanontrevligt :-) Ett å ett halvt kort blev det (halvan gjorde jag precis klar här hemma), men det är bidrag i cyberpysslet på pyssel.net så jag kan inte visa dom här ännu. Fyra olika glitterlim lyckades jag använda iallafall. Ju mer glitter dessto bättre som jag alltid säger. Som vanligt blev det mer fikande än pysslande, och dessutom en massa stansande när man nu har tillgång till Tettiz alla miljarder dies och punchar :-) Här är iallafall muffinsreceptet:

Blåbär- och citronmuffins

150g smör
2dl socker
2 ägg
0,5dl citronjuice
3dl mjöl
2tsk bakpulver
2tsk vanila
2dl blåbär

Vispa smör och socker fluffigt med elvisp. Vispa i äggen, och vispa ordentligt tills det är en vit fluffig smet. Blanda i de torra ingredienserna och citronjuicen. Sen var det det där med blåbären. Jag använde frysta eftersom jag inte ville ha blå smet, utan ljusgul smet med blå prickar... och vad som hände var att det blev glass av alltihopa :-D Lite svårdoserat i muffinsformarna men det funkade. Grädda i 225C lagom länge, kanske 10-12 minuter?

Gojs är optional, men varför låta bil liksom... :-D Jag höftade till gojset med ca 1/2 paket Philadelphia light (är i princip emot lightprodukter i bakverk men när det är smör i också så spelar det ju ingen roll, haha!), 50g normalsaltat smör (inte margarin), typ 4-5dl florsocker och citronjuice tills det var lagon citronigt. Fördelen med höftning är att man måste provsmaka ofta :-D När jag tänker efter hade jag nog en skvätt vanila i gojset också. Undrar om man inte ska ha i blåbär kanske nästa gång, mixa alltihopa bara så det bli blått gojs på gula muffins.

Söndagsbehov:
- snirkel-goosebumpzen
- svart Stickles
- "waterfall" Stickles
- skärmatta
- skärmaskin, eller "schssssst schssst" som den tekniska termen lyder

2007-07-28

Blåbär....

Lördagsobservationer:
- om man rör ned frusna blåbär i muffinssmet så blir det liksom glass av alltihopa. Svårdoserat i muffinsformarna då *haha* Men goda blev dom. Nu är dom dessutom gojsade också.
- av nån anledning så blir hackad mörk choklad alldeles statisk på en såndär fiffig böjbar skärbräda i plast. Det som händer då när chåklan är hackad och klar och man böjer ihop skärbrädan för att smidigt hälla ned alltihopa i kaksmeten, är att alla små chokladfnas hoppar runt och ut från skärbrädan. Chåkla ööööverallt.

Nu ska jag ta mitt pick och pack och åka hem till Tettiz och sn... jag menar låna alla hennes papperspysselattiraljer :-D Jag litar på att jag kan distrahera henne med chocolate chip cookies och gojsade blåbärsmuffins :-P

2007-07-25

Shameless plug! :-O

(vet inte om den är så shameless egentligen eftersom det inte är för min egen skull...)

Men iallafall.

Surfa O-ME-DEL-BART in på Karolinas nya webshop och kolla alla fräcka grejer som hon säljer! Jag vill ha allaaaaaaaaa :-O :-D


!

2007-07-23

2007-07-21

I wanna rock'n'roll aaaaaall niiiiight

Johodå, jag har fått följande eminenta utmärkelse av Karolina:


Andra som givetsvis förtjänar denna jååååsa titel (borde den inte vara typ svart och glittrig?) är Malin, Liza och Coma såklart (och en bunt andra som redan fått)! Annika får ett hedersomnämnade också eftersom hon duktigt börjat lyssna på Motley Crue :-D Hennes blogg är dessutom sprojlans ny så om ni vill höra scoopet från början så har ni chansen nu!

Lördagsbehov:
En mango-ananas-apelsinjuice-smoothie (yoghurt-fri)
Karolinas clearstamps (är den klaaaaaar snaaaaart)

I övrigt undrar jag varför det är så rackarns få kommentarer nuförtiden? Och skyll inte på semester, jag vet att ni surfar in här och läser ;-)

2007-07-19

Flaskborste....

....hahaha!

Iallafall. Karolina och Carina var här igår på pärlkurs (dvs dom rotade runt i mina pärllådor och mumsade gojsade muffins medans jag stämplade upp deras stämplar som dom hade tagit med sig... och mumsade mera muffins :-D) och jag fick iallafall gjort ett halsband:


Det var vansinnigt trevligt, och som grädden på moset lämnade Carina en massa kanelbullar här som jag och sambon glatt har smaskat i oss nu på morgonen :-D Åsså fick jag ett fint jååååsa kort och ett jååååsa Stickles :-D Tack för skojigt sällskap hörni! :-) Nu ska jag åka hem till mamma och äta tårta (hårt liv man lever va).

FÖRESTEN! Vad i hela friiiiiiiiden menar Mandy Patinkin med att HOPPA AV Criminal Minds?!? Det är SKANDAL och KATASTROF! :-O

2007-07-17

Senilsnöre?!

Vilket gräsligt uttryck... men det är vad folk kallar dem för. En fd arbetskamrat till mig hörde av sig och undrade om jag kunde göra ett sånt till henne, och så här blev det:



Inget vidare foto får jag säga, trots solljus... det är verkligen dags att köpa en ny kamera (johooo det är kamerans fel och inte mitt!).

I övrigt kan jag tala om att det luktar citron- och vallmofrömuffins i hemmet och jag inser tyvärr att man såklart skulle gojsat till (™ Carina) dem med klegg ovanpå för optimal mumsfaktor. Får se om jag orkar pilla med det imorgon innan de ska ätas. Iallafall. Lessen Åsa, men nu får du blunda om du inte vill bli sugen på choklad igen :-D


Det här var alltså chokladtryffeltårtan vi mumsade i oss efter den fan-tas-tis-ka laxlunchen på Tullgarns värdshus i solskenet i lördags. Om man gillar gamla slott så är det helt klart värt ett besök, mycket vackra rum och grejer att titta på där. Guidad tur kostar bara 60kr/person och är jätteintressant! Tar ca 50 minuter. Iallafall. Så här fint är det på Tullgarn när solen skiner:


Nu är det ääääntligen dags för Morden i Midsumer... oskick att stryka det ur tablån förra veckan!!

2007-07-16

Måndagsfunderingar

Varför använder folk inte tvål och deodorant? Det skulle göra tillvaron på tunnelbanan mycket mer uthärdlig...

Iallafall. *ignorerar allt som Malin säger om 070712* Idag har jag pysslat hemma hos M, som jag känt i en miljon år eller iallafall sen 1990. Jag får väl fota lite grejer imorgon och visa upp. Just det, hade lovat en bild på chokladtryffeltårtan... men skjut inte upp till imorgon det du kan skjuta upp till i övermorgon som dom säger :-D *hmm* jag har som ni märker inget viktigt att säga eller visa idag.

la la laaaaaaa

Jag tror jag går och kollar på tv istället. Och äter chåkla :-D

2007-07-15

Distressrapport

Jo alltså. Jag har målat tre stycken skyltfilurer. Med distresser. Det gick sådär. Tydligen ska man ha albumblad till distresserna, vilket jag tyvärr har lite problem med. 1) Jag har inga albumblad och 2) jag har exakt 6kr och 10öre på banken. Tror inte det räcker till några albumblad alls, faktiskt. Så jag har använt min "skyltkartong" som jag köpt på Akademibokhandeln. Den är rätt ok, men det blöder lite när man målat tycker jag. Smygblöder liksom, en stund efter att man målat. Ouppfostrat tycker jag, att smyga utanför linjerna sådär när man vänder bort blicken.

Annars sitter jag här och fullkomligt ignorerar Malins kommentar om en viss konsert som hon var på häromdagen, som jag inte var på. *lalalaaaaaaaaa*

Nu ska jag gå och nalla en bit av kladdkakan med vita chokladbitar i ren trots.

ps. när jag kollade igenom vad jag skrivit nu så såg jag att jag hade skrivit Uoppfostrat. Jag var tvungen att stirra på det en stund innan jag såg vad som var fel *haha*

Omröstning ----->

Testar bloggers nya feature, omröstningar! Japp, chåklafråga blev det ju såklart till premiären :-)
Rösta duktigt nu så blir det skojigare omröstningar framöver. Själv ska jag gå och äta wraps till middag, sent omsider.

Imorgon kanske jag orkar ladda upp en bild på en fantaaastisk chokladtryffeltårta som jag blev bjuden på av pappa under en utflykt till Tullgarns slott igår.

Tjingeling!

2007-07-12

Vad är en bal på slottet....

Torsdagsbehov: Monsterpiller för min huvudvärk alternativt stora mängder sprit och/eller gummiklubba. Metallicabiljetter.

Snart lägger jag mig ned och gråter över det faktum att Metallica kommer spela exakt 2300m härifrån ikväll och jag kommer inte vara där. Jag begär inte att nån förstår det, men så är det. (jag vet att det finns biljetter att få tag på på tradden och blocket men jag har helt enkelt inte samvete att betala tusenlappar för en konsert... man har så tråkiga prioriteringar när man är vuxen, typ hyra och mat å sånt...) Jaja. Men jag blir riktigt glad när jag ser på nyheterna att en massa 15-åringar har köat utanför Stadion sen i tisdags å sånt :-D Då finns det hopp för hårdrocken! Det hade ju varit rent för sorgligt om så kallad RnB hade tagit över helt och hållet... (jo, s.k. säger jag för Beyoncé och likartade artister är fan inte RnB! Usch.). Iallafall.

Jag gjorde ju faktiskt ett kort häromdagen, preQK, till en nästan-30-åring :-D Hoppas det är ok att jag bloggar det först ;-) Det överlämnades under en vansinnigt trevlig middag, tack hörni :-D
Shimmer stickerserna är Martha Stewarts, med 3D-lack på, och var också en present från snällaste Annika (hon skämmer bort mig faktiskt). Åsså en snirkel från Rhonna Farrer tror jag (är inte flytande i scraplingo ännu så bear with me om det inte alls är hon), blommor som jag köpt av Peterlina, pappersspill från Fanny, orange peel Bazzill i nån slags färg :-D och sidenband, proffsigt knutna av Annika :-) Å en dutt glitterlim såklart.



Nästa gång blir det postQK-alster, jag lovar ;-) Jag har redan en plan!

Nu ska jag gå och putsa fönstrena (ugh) eftersom jag får fint besök på onsdag nästa vecka :-D

2007-07-11

Julafton! :-O

Så här mitt i sommaren (nåja) liksom!!! Snällaste Annika var här igår med, håller ni i er nu, en LILA QK, TVÅ alfabet, TIO shapes, TIO distresser, en låda med Tags To Go, en tre cm tjock bunt papper OCH en hel drös med favvo-pärlemoglaspärlor från Pärldesign i oliv och creme. Som jag FICK liksom! Helt bara sådär GRATIS!!!

Ooooooiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhh !!!

Annika är snällast i hela väääärldeeeeeen :-D *PÖSS* på dig!!!

2007-07-10

*gäääääsp*

Allvarligt. Det kan inte finnas någonsomhelst vettig anledning till varför jag vaknade halv fyra imorse och inte somnade om efter det. Dessutom undrar jag vad måsarna har för problem? Jag har inget emot mås-ljud i vanliga fall, påminner om somrarna på västkusten, men det konstiga bräkandet dom har för sig så här års driver mig till sju sorters vansinne. *gääääsp* Det vill till att jag vaknar till liv snart annars kommer jag bli dåligt sällskap i em. Tur att jag ska umgås med folk som inte är rädda för att peta på mig lite då och då ;-) (Du vet vem du är! Haha!)

Mera kaffe åt folket. *gääsp* och Marabou Dark Pistaaachiooooo. (jättekul ord!)





2007-07-09

Jordgubbsbomb!

När man får oväntat besök i sommarstugan så får man svänga ihop nåt gott och då blir det en jordgubbsbomb (och Zoega thankyouverymuch och inte Gevalia, ish). Man tager en kakform med hål i mitten ni vet, en sån som mormor alltid använde... åsså gör man en sockerkaka i densamma, åsså sen när kakan är klar så välter man upp en på ett fat och gör en massa stora hål i den med en kniv. Sen mixar man frusna jordgubbar med lite vanlijsocker och apelsinjuice och häller i hålen och över kakan. Vispa grädde, hacka färska jordgubbar och blanda i grädden, floffa alltihopa i hålet i mitten av kakan och ovanpå liksom. Lägg några hela jordgubbar ovanpå. *mmm* (vänta med grädden till kakan är kall såklart, annars smälter den ju...)


2007-07-08

Nuså...

...är jag tillbaka och gör stan osäker igen. Eller nåt. Jag har iallafall varit i Ystad och kikat på den nya scrapaffären där (köpte 3D-kuddar, storshopping va, och hickade över priset på Stickles, 75kr!), legat på stranden lite, ätit landets godaste macka på Olof Viktors som traditionen kräver, fyndat snygga foil-päror på Åhléns (där de satt på ett tråkigt stretcharmband på 75% rea), ätit en massa jordgubbar, förfasats över nåt tusental mördarsniglar, tittat på lite slott och sovit en hel massa. Och nu har jag en miljard blogginlägg att läsa :-)

Jo, mackan... det är alltså foccacia med chiliaioli, mörkröd sallad av nåt slag, åttahundra kräftstjärtar, kokt skivat ägg och solrosfröskott. Och deras kolarutor är nåt av det godaste jag nånsinn ätit.